Friday, 3 October 2008

A German Holiday


A lie-in without guilt is in order today, followed by a bracing walk in the park that calls for woolly hat and gloves. Afterwards, a simple meal of pumpkin, zucchini and a family-size pork chop from the depths of my Mum's freezer - just slice it, put it on a baking tray, smother in olive oil and numerous herbs and peppers and roast on a low heat for about 40 minutes. Butternut squash is my latest pumpkin favourite (or: PumpKing). When I was a child, no-one ever ate pumpkin - why? We at beans, and tomatoes, and spinach, and Wirsching (savoy cabbage) and Sauerkraut. No pumpkin. Mma Ramotswe of The No.1 Ladies' Detective Agency, for example, lives on pumpkin. A live without pumpkin would be unthinkable for her. But then, she lives in Botswana, not in Bavaria.

And afterwards: off to Oktoberfest: the highest caroussel in the world. Not. Shudder.

1 comment:

  1. Hallo!
    "Kürbis" kannte ich auch nicht von früher, schon gar nicht als Mahlzeit. Meine Großmutter hat zwar immer Kürbis süß-sauer gemacht, das aber keiner essen wollte.So wußte ich gar nicht, dass man so leckere Gerichte daraus zaubern kann, und dass er SO gesund ist.
    Die Farbe sprach mich an, die Form, überhaupt der ganze Kürbis. So kaufte ich mir ein Kochbuch, und,.....seitdem kochen wir immer Leckeres in der Kürbiszeit.
    Liebe Grüße
    Grye Owl

    ReplyDelete